Başkanın Özgeçmişi

ALİ EVREN
Geyikli Beldesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı

01.01.1973 yılında Trabzon ili Şalpazarı ilçesi Geyikli mahallesinde Mustafa Evren (Ganedû) ve eşi Gülizar Evren’in oğullarından ilki ve altı kardeşin ( 4 oğlan 2 kız) en büğüyü olarak dünyaya gelen Ali Evren, evli ve iki kız bir de erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Ali Evren, ilk ve orta öğrenimini Geyikli’de tamamladıktan sonra ekonomik ve babasının gurbette olması ve annesinin tek başına kalması; annesinin, iki tane yaşlı baba anne ve dedesine bakmak durumunda kalması gibi  ailevi durumlardan dolayı kazandığı Beşikdüzü Endüstri Meslek Lisesine gidememiştir.

Halen hayat okulunda okumaya devam eden ve öğrenmenin ve eğitimin yaşı yoktur anlayışında olan Ali Evren, -haklı da haksız da olsa- karşısındakini dinlemesini bilen ve ikna kabiliyeti yüksek olan ve güzel ahlakı ilke edinmiş birisidir.

1985-’86 yıllarında merhum Hacı Garip Hasan’ın Sisdağı’ndaki kahvesinde, oğlu Nuri Gülay ile çalışmış ve insanlarla kaynaşmaya başlamıştır.1988 ve ’89 yıllarında Tirebolu’ya fındık toplamaya giden Ali Evren 1990-’92 yıllarında yazları dededen kalan Sisdağı pazarındaki mekanında pazarcılık yapıp aynı yılların kışında Geyikli’deki Çakıroğlu Kıraathanesini çalıştırmış, insanlarla ilişkisini geliştirerek toplumu ve Geyikli’yi daha yakından anlamaya ve anlatmaya başlamıştır.

1993 yılında askere giden Ali Evren, askerliğini denizci olarak yaparken Amerika, İtalya, Yunanistan ve adaları ve Türkiye’nin sahil illerindeki limanlarını dolaşmış ve değişik kültürleri tanımıştır. 1995 yılında terhis oldukktan sonra 1995-’96 yıllarında Geyikli Market sahibi Sanibey Bayraktar’ın işletmecisi olduğu Çakıroğlu Kıraathanesinde iki yıl çalıştıktan sonra 21 Mart 1997’de İstanbul’a Kadir Gülay’ın (Garipoğlu) yanına gurbete gelmiş ve 1997-‘98’de bir elektrik firmasında; 1998Haziran ayından itibaren Tırsan Trayler Sanayiinde idari işlerde değişik kademelerde görev yaparak Eylül 2016’da -işverenin iş değişikliği nedeniyle- işten ayrılmıştır.  2005 ila 2010 yıllarında Evren Nakliye ve Servis Hizmetleri olarak çalıştığı 252 Nolu Samandıra Taşıyıcılar Kooperatifindeki yönetim kurulundan 2012 yılında ve  ticari işinden de -geçirdiği ticari bir kaza sonucu- 2013 yılında ayrılmıştır.

Daha sonra İstanbul’da bulunan Geyikli Beldesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kuruluna seçilen ve başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ali Evren,  2017 Ocak ayı itibariyle kendine olan güveni ve toplumun da ona olan güven ve desteği ile  büyük aile Geyikli’nin birlik beraberliği için önce insan ve insana hizmet  diyerek göreve talip olmuş ve tek listeyle başkanlığa getirilmiştir. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu ilke edinen Ali Evren dernekçilikte de örnek bir performans sergilemektedir.