Kadırga Yaylası Şenlendi

Trabzon Şalpazarı ve Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kadırga yaylasında yıllardır sürdürülen otçu şenliği etkinliği, coşkulu kalabalığın katılımı ile yapıldı. Geleneklere göre çifte minareli üstü açık camide cuma namazı kılındı.

Kadırga Yaylası'nda Şalpazarı,Maçka,Tonya,Beşikdüzü,Kürtün ve Özkürtün  Belediyeleri tarafından düzenlenen Kadırga Geleneksel Otçu Şenliği' vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yaylada toplanan binlerce kişi kemençe ve davul zurna eşliğinde saatlerce horon tepti. Ağasar, Ören, Oğuz ve Şahmelik yaylalarından yöresel kıyafetleriyle gelerek horona katılan genç kızlar şenliğe renk kattılar.

Binlerce kişini katıldığı Kadırga yayla şenliğine Kürtün Kaymakamı Ekrem ÇEÇEN, Trabzon Büyükşehir Başkan vekili Atilla Ataman,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,RTE Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan,Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun,Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen,Tuzla Belediye Meclis üyesi Ahmet Çabuk,Mahalle Muhtarları,STK Başkan ve yöneticileri,Belediye meclis üyeleri,siyasi Parti temsilçileri ve binlerce kişi katıldı.