Prof. Dr. Mehmet Okuyan Şalpazarı’nda Konferans Verecek

Trabzon Çaykaralı İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Okuyan 7 Eylül 2017 Perşembe günü Saat 19.30’da düzenlenecek konferans Şalpazarı Çinkaya Düğün Salonu’nda yapılacak.
Şalpazarı İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen konferans programının konusu “Kur’an ve Gençlik” olacak. Tüm Halkımız Davetlidir.

MEHMET OKUYAN KİMDİR ?

Prof. Dr. Mehmet Okuyan Akademisyen ve bir Alim adamıdır. 1965 yılında Çaykara Yukarı Kumlu’da doğdu. İlköğrenimini Trabzon Çaykara’da tamamladıktan sonra, orta öğrenimini Trabzon Hayrat Lisesinde tamamladı. Aynı dönemde babası merhum Kemal Okuyan hocadan Arapça dersleri aldı ve hafızlık eğitimini aldı. 1983 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kaydoldu. 1987 yılında mezun oldu. 1988 yılında aynı fakültede Tefsir Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1990 yılında Yüksek Lisans’ını, 1994 yılında da Doktora çalışmalarını tamamladı. Aynı yıl Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. 2002 yılında Doçent, Şubat 2008’de ise Profesör unvanını aldı. Halen OMÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliğine devam etmektedir. Ulusal ve uluslar arası bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi, yayımlanmış 22 kitabı, yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıklarının yanında ulusal yayın yapan çok sayıda televizyon programına katılmıştır. Hilal TV’de 15 günlük aralıklarla canlı yayında “Kur’an Dersleri”, paket yayınla “Okudun mu?” ve “İbret Aldın mı” düşünce ve ilim programları yapmaktadır. Ülke çapında saygın bir din ve bilim adamıdır. 3 çocuk babasıdır; Arapça ve İngilizce bilmektedir.