Şalpazarı Ağasarlılar Almanya’da Buluştu

Almanya’nın Ratingen kentinde düzenlenen gecede Trabzon Şalpazarlılar, ‘Kültür Gecesi’nde bir araya geldi.

Duisburg’ta faaliyet gösteren Trabzon Şalpazarlılar Kültür Derneği 14 inci Trabzon Şalpazarlılar Kültür Gecesi’ni, 26 Aralık 2017 Salı akşamı   Ratingen kentinde gerçekleştirdi. Geceye akın eden Şalpazarlılar salonda boş yer bırakmazken, yöresel kıyafetlerle gelen Karadenizliler salonu adeta renk cümbüşüne çevirdi. Kemençe sesinin hiç susmadığı salonda ellerinde kemençeyle dolaşan çocuklar, salonda bulunan misafirlerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Yaklaşık 1000 Karadenizlinin ilgi gösterdiği etkinlikte  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Duisburg Trabzon Şalpazarlılar Kültür Derneği Başkanı Murat Bektaş birer selamla konuşması yaptı. Gecede Murat Kumaş Batuhan Turan,erdoğan Erol,Şenol Çakır,Cesi oktay Şahin sahne  alırken Gecenin finalinde sahne alan ünlü Karadenizli sanatçı sait uçar, sevilen yöre türküleriyle davetlileri coşturdu.