Sisdağı Yaylası sarıya boyandı

Şalpazarı  ilçesi Sisdağı yaylası ilkbahar mevsiminin sonuna doğru açan ve doğayı sarıya boyayan Saravu çiçekleri, göz alıcı bir güzellik sunuyor.

Her yıl Haziran ayının ilk haftasında Şalpazarı ilçesine  bağlı Sisdağı Yaylasında açan Saravu Çiçeleri, seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.Sisdağı Yaylası  zirvesinde ve Hanyanı obasında tamamını kaplayan Yaylanın güzeliğiyle bütünleşen çiçekler, doğal güzellikleriyle Şalpazarı Trabzon merkezinden ve çevre illerden ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Şalpazarı İlçesi Geyikli Mahallesi  yaşayan Emekli Öğretmen İlhan Ali Osman Bektaş, Geyikli Derneği Basın danışmanı Şalpazarı Sisdağı Gündem imtiyaz sahibi Osman Karagöz'e   yaptığı açıklamada, ilkbahar mevsimi ile Haziran ayının ilk haftasıyla beraber Sisdağı yaylasının sarı renge boyandığını söyledi.

Sisdağı Yaylasının Sarı renge boyanarak doğaya renk katan saravu çiçeklerini objektifleriyle ölümsüzleştiren Bektaş”Doğayla iç içe olmak çok güzel bir duygu. Emekli olduğum için  arta kalan zamanımda arkadaşlarımla birlikte doğada vakit geçiriyoruz. Şu sıralar Sisdağı Yaylasında Saravu çiçekleri açtı. Boş zamanlarımda bazen bu çiçeklerin arasında gezintiye çıkarak doğayı adeta yaşıyor ve hissediyorum. Her yer sapsarı olmuş. Çiçeklerin bu göz alıcı güzelliği arasında bulunmaktan ve doğanın bu temiz havasını teneffüs etmekten dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum.”bu doğal güzellikleri yaşamak ve anı fotograf çektirmek için Şalpazarı ilçesi trabzon il merkezi ve çeşitli il ve ilçelerden bu anı yaşamak için Sisdağı yaylasına şu sıralar ziyaretçi akını olmaktadır;dedi.