Gebze Fevzi Çakmak Cami Kermesi

Geyikli Derneği Fevzi Çakmak Caminin Yapılması İçin Kermes Düzenledi

İstanbul Üsküdarda bulunan Şalpazarı ilçesi Geyikli Derneği ve Gebze Beylikbağı Fevzi Çakmak Camii Derneğinin organize ettiği kermes bugün gerçekleşti.Gebze Beylikbağı Fevzi Çakmak Camii yapımı için Geyikli Derneği nin organize ettiği ve kermese Tuzla Belediye Başkanı Ahmet Çabuk, Gebze İlçe müftüsü Orhan Örnek , sunuculuğunuda yapan Sunucu organizatör Erol Yanık, Stk mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa katılan Tuzla belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk yaptığı konuşmada; Bu caminin bu zamana kadar yapımını yakından takip ediyoruz. Öte yandan bu caminin burda yapımına en büyük desteği sağlayan Geyikli derneği ve şalpazarlı hemşehrilerimi kutluyorum , dedi. Fevzi Çakmak camii açılışı yapılmadan önce Kuranı Kerim okundu ardından Gebze ilçe müftüsü Orhan Örnek tarafından dua edildi.

Daha sonra kermese katılan katılımcı misafirleri tek tek hoşlayarak misafirperverliğini gösteren Geyikli Dernek Başkanı Ali Evren Konuşmasında; Gebze Beylikbağında bulunan Çoğunluk nüfusunun Şalpazarlı İnsanlardan oluşan Fevzi Çakmak cami yapımında büyük desteği veren Şalpazarlı vatandaşları ve Geyikli Derneği Yönetim kurulu arkadaşlarımı kutluyorum,Ülkemiz ilk defa gerçekleşen ve bu Geyikli derneğine nasip olan bir caminin yapılması ve açılışı bir dernek tarafından yapılması bu derneğinde Geyikli derneği olması Geyikli Dernek Başkanı olarak bana ve yönetim kuruluna nasip olmuştur. Burdan dernek yönetim kurulu ve üyelerimi kadın kolları ve gençlik kollarına teşekkür ederim. Ne mutluki Geyikli mahallesinden 60 hanenin ve karşılığında 400 nüfusun Gebze Beylikbağında kermes düzenleyerek yöresel elbise, eşya satarak bir camiinin yapılmasında destek veren Şalpazarlı hemşehrilerimide tebrik ederim. Bizleri bu açılışta onurlandıracak olan ve yoğun iş sebebiyle kermesimize katılamayan Değerli Hemşehrimiz Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen üzerime düşen maddi manevi desteğe her zaman hazır olduğunu söylediğini belirtti.

Dernek Başkanı Ali Evren Kermes sonu toplanan 45.000 TL’nin  Fevzi Çakmak camii yapımı için kullanılacağını belirtti. Daha Sonra Kermese katılan konuklara Lahana Çorbası, Keşkek, Kaldirik turşusu, Yağlı Bişi Turşu… gibi yöresel yemek ikram edildi.